Един от най-големите производители на спортна екипировка допусна поредица от гафове при представянето на новите фланелки на два национални отбори. „Адидас“ допусна нечувани грешки и това наложи немския гигант да се извинява публично.

В понеделник сутринта беше представен екипът, с който Германия трябва евентуално да участва на Евро 2020. Показани бяха дори фланелките на отделни играчи, но в имената на двама от тях са допуснати правописни грешки.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Името на защитника на Кьолн Йонас Хектор (Hector) е изписано като Hecktor, а това на нападателя на Фрайбург Лука Валдшмид (Waldschmidt) е отпечатано на фланелката като Waltschmidt.

„Съжаляваме за инцидента и ще направим всичко възможно, за да предотвратим бъдещи технически грешки. Извиняваме се на всички наши клиенти и на феновете на националния отбор на Германия“, съобщи говорителят на „Адидас“ Оливер Брюген.

Далеч по-скандална ситуация имаше при представянето на новия екип на националния отбор на Русия. На неговите ръкави националното знаме е обърнато. Вместо бяло-синьо-червено, е поставено във вид червено-синьо-бяло. В тази връзка Сборная отказа да играе с тези фланелки на предстоящите мачове с Белгия (16 ноември) и Сан Марино (19 ноември).