Късметът на Сан Хосе през този сезон в МЛС приключи злощастно за тях. След като в първия мач с Лос Анджелис Галакси (1:0) стигна до успеха с късен гол, както и през редовния сезон, от полуфиналите на плейофа на Западната конференция Ърткуейкс, то тази нощ домакините приключиха участието си.

Не само че попадението им в Ел Ей не им свърши работа, но и загубиха с 1:3. И по познатия си начин все пак вкараха в последните десетина минути на двубоя, за да се отсрамят.

Гостите не само заличиха преднината на съперника, но до 38-ата минута вече водеха убедително с 3:0. Роби Кийн даде аванс на Галакси в 21-ата, а в 34-ата удвои. Четири по-късно Мейги покачи на 3:0. Почетното попадение за Сан Хосе реализира Гордън в 82-ата минута. И така с общ резултат 3:2 от двамата мача Лос Анджелис Галакси се класира за финала.

А в последния двубой съперник на Дейвид Бекъм и компания ще бъде победителят от Реал Солт Лейк и Сиатъл Саундърс. Музикантите са домакини на реванша на 9 октомври в 5 часа българско време след 0:0 в Солт Лейк Сити преди няколко дни.