Галатасарай загуби изненадващо като гост от Ескишехирспор с 1:2 в последен мач от 24-ия кръг на първенството на Турция. Домакините поведоха с 2:0 след две попадения на Корай в 43-ата и 46-ата минути. Елано успя да върне почетен гол за Галатасарай в 72-ата минута от дузпа, но грандът така и не стигна до точката.

След поражението тимът остана на върха в класирането с 50 точки, с 2 повече от втория Фенербахче и 4 пред Бурсасспор, в който играе Димитър Иванков.

Тимът с българина обаче има два мача по-малко от първите два тима в подреждането. Един от двубоите е прекратения преди няколко дни в Диарбекир, когато феновете удариха страничния съдия с камък. Почти сигурно Иванков и компания ще спечелят мача служебно. Другата среща, която Бурсасспор трябва да изиграе, е срещу извадения вече от първенството – Анкараспор, което означава още една служебна победа. С евентуалните 6 точки тимът с националния вратар ще излезе на върха в класирането./БЛИЦ

Класирането в челото на Турция:
1.Галатасарай 54 (24 мача), 2.Фенербахче 48, 3.Бурсасспор 46 (22 мача), 4.Бешикташ 45 (23 мача), 5.Кайзериспор 43, 6.Трабзонспор 42 и др.