Галатасарай спечели титлата в турското футболно първенство в, изпреварвайки градския съперник Фенербахче с рекорден сбор от 102 точки.

Галатасарай се нуждаеше само от 1 точка в последния си мач от 38-ия кръг срещу Коняспор и спечели с 3:1 като гост. Коняспор завърши на 16-а позиция в първенството с 41 точки.

Аржентинският нападател Мауро Икарди отбеляза два гола в 29-ата и 51-ата минута, за да увеличи актива си в турската Суперлига на 25 попадения. Беркан Кутле бе точен за 3:0 в полза на гостите от Истанбул в 53-ата минута, а в 78-ата датчанинът Лука Прип реализира за Коняспор, оформяйки крайното 3:1.

Тимът на Фенербахче се наложи с 6:0 при домакинството си на последния в класирането Истанбулспор и завърши втори с 99 точки, на три зад шампиона Галатасарай и на 33 пред третия Трабзонспор. Отборът от Истанбул вече шест пъти остава вицешампион в лигата след последната си титла през 2014 година.

Фенербахче забави празненствата за титлата на Галатасарай с една седмица, когато спечели с 1:0 миналата неделя, а това бяха единствените точки, които шампионите загубиха като домакини през целия сезон.

Галатасарай ще влезе в Шампионската лига в квалификационния плейофен кръг през август, като трябва да победи един противник, за да участва в груповата фаза, а Фенербахчесе включва във втория квалификационен кръг, започващ през юли.