Галатасарай спечели за 18-и път шампионската титла на Турция, след като завърши 0:0 като гост на градския съперник Фенербахче и го изпревари само с една точка в крайното класиране на шампионската група от плейофите на Суперлигата.

Мачът на „Шюкрю Сарачоглу” се превърна в истинска война, като през второто полувреме футболистите от двата тима си изкараха общо 11 жълти картона, а 2 от тях се превърнаха в червени и Исиар Диа от „фенерите” и Томаш Уйфалуши от гостите бяха изгонени.

Фенербахче бе по-активният тим, докато Галатасарай предимно се защитаваше. До чисти голови положения пред двете врати така и не се стигна. В 65-ата минута "фенерите" останаха с човек по-малко, тъй като Диа си изпроси много глупав втори жълт картон. Сенегалецът изрита една топка в яда, си, че му бе свирен фаул и бе официално предупреден за втори път. Четири минути по-късно се стигна до сериозни сблъсъци на терена, след като Семих и Томаш Уйфалуши се спречкаха и двата лагера тръгнаха да се разправят.

В 80-ата минута и Галатасарай остана с човек по-малко. Капитанът Уйфалуши си изпроси два бързи жълти картона за разкарване на топката и също трябваше да напусне. Все пак неговите съотборници удържаха нулевото равенство до края и така Галатасарай спечели титлата за първи път от 2008 година насам, след като завърши с 48 точки актив. Фенербайхче остана втори с 47 точки.