Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани призна, че доскорошната звезда на тима Златан Ибрахимович вече не му говори. Повод за разрива в отношенията им стана продажбата на шведа в ПСЖ.

“Не се чувам с Ибра. Той ми е сърдит и е напълно прав затова. Златан не искаше да напуска Милан. В началото на лятото той и агентът му Мино Райола дойдоха в дома ми. Говорихме няколко часа и накрая му обещах, че ще остане на “Сан Сиро”. После обаче обстановката се промени и трябваше да го продадем”, разкри Галиани.

Според него трансферите на Златан и Тиаго Силва в ПСЖ са били животоспасяващи за Милан и това е причината да пристъпи уговорката си с нападателят.

“Без да са разделим с играчите с най-високи заплати нямаше как да изравним финансовите загуби на Милан преди влизането в сила на финансовия феърплей. Ибрахимович искаше да остане, но ние бяхме длъжни да го продадем. Така взехме това много трудно за нас, но много добре обмислено и правилно решение", коментира Галиани.

"Никой не ми е длъжен. Няма виновни за моята продажба. Милан си остава Милан, аз съм просто още един от футболистите, които си тръгнаха. Галиани и Милан са част от миналото ми и това вече не е важно", бяха единствените думи на шведската суперзвезда относно интервюто на Галиани пред "Франс Футбол".