"Искаме да завършим в топ 3 и да стигнем възможно най-напред в Шампионската лига. Милан може и абсолютно трябва да постигне тези цели с тези футболисти и този треньор”, заяви Галиани.

Относно трансферните планове на клуба, босът сподели: “Не бързаме, не е задължително нашите нови попълнения да пристигнат преди старта на подготовката. Това е моята 24-а трансферна кампания, в предишните години винаги се инвестираха много пари, но при сегашната реалност внимаваме. Да се надяваме, че догодина ще можем да правим нещата, така както ги правехме преди”.

Галиани не пропусна да отбележи и, че Милан не се продава, след като в италианската преса се бяха появили слухове, че дубайски шейхове ще закупят 40% от акциите на клуба. “Милан не се продава. Радостен съм, че синът на шейха на Дубай е наш голям фен, но не се продават нито малка част от акциите, нито основният пакет от клуба", сподели Галиани. За съжаление, не можем да пренебрегнем моментната икономическа ситуация в света. Въпреки това, Милан разреши собствените си икономически проблеми. В момента нашият баланс е добър”, допълни гологлавият бос на Милан.

Шефът на "росонерите" обяви още, че до края на 2009 година Милан ще изравни загубите от близо 70 милиона евро за миналата година и тимът няма да е на минус, след като продаде и бразилската си звезда Кака на Реал Мадрид за колосалните 68 млн. евро. /БЛИЦ