Гана надви Мали с минималното 1:0 и с втората си победа в турнира за Купата на африканските нации стана вторият 1/4-финалият на надпреварата в Габон след Сенегал.

В герой за „черните звезди” се превърна капитанът Асамоа Гиан (), който вкара 49-ия си гол за националния тим на своята родина. Бившият нападател на Удинезе, Рен и Съндърланд в Европа и сега на Ал Ахли в Дубай се разписа след асистенция на колегата си в атака Андре Аю, който се подвизава в английската Висша лига, където играе за Уест Хям.

„Орлите” опитаха всичко по силите си да върнат попадението и да спечелят поне точка от мача. До последния съдийски сигнал обаче нито един от футболистите на водения от французина Ален Жирес тим не успя да вратаря на испанския втородивизионен Разак Брима.

Така след втората си поредна победа с 1:0 след тази над Уганда в първия кръг воденият от израелеца Авраам Грант тим остава начело в групата с пълен актив от 6 точки. „Черните звезди” не може да бъдат изместени от едно от първите две места дори при загуба от Египет в последния трети кръг. Мали е с една точка в актива си и в последния кръг играе с Уганда.   

РЕЗУЛТАТИ И СТАТИСТИКА ОТ КУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ - ТУК!

НАЙ-ДОБРИТЕ КОЕФИЦИЕНТИ ЗА КУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ!!!