Египет победи у дома Гана с 2:1 в среща-реванш от третия плейофен кръг на световните квалификации в зона Африка. Въпреки загубата си обаче „черните звезди” се класираха за Мондиал 2014 в Бразилия, след като бяха спечелили първия мач с 6:1 на свой терен.

Двубоят в Кайро започна по-добре за „фараоните”, които поведоха в 25-ата минута с гол на Амр Заки с глава за 1:0. Този резултат остана непроменен до почти самия край на срещата.

В 84-ата минута резервата Гедо удвои аванса на домакините, а в 89-ата минута звездата на Шалке 04 Кевин-Принс Боатенг отбеляза почетното попадение за гостите след пас на Асамоа Гиан и оформи крайния резултат.

В крайна сметка Гана се класира за световното първенство в Бразилия следващото лято с общ резултат 7:3. "Черните звезди" ще участват за трети пореден път на световно първенство след 2006 и 2010 година.

Египтяните, които играят у дома в Кайро за първи път от две години, за пореден път остананаха разочаровани, след като не са играли на световно първенство от шампионата в Италия през 1990 година.