Гана е с единия крак на 1/4-финалите в Купата на африканските нации в Екваториална Гвинея и Габон, след като във втория си мач от Група “D” надви Мали с 2:0. Бившият голмайстор на "Левски" Гара Дембеле влезе като резерва за Мали в 65-ата минута на мястото на Диабате, но не се отличи с нищо особено.

През първото полувреме двата тима не успяха да си отбележат гол във Франсвил (Габон), но след почивката „черните звезди” наложиха натиск и го материализираха в 63-ата минута, когато Асамоа Гиан откри резултата за 1:0. В 76-ата минута пък нападателят на Марсилия Андре Аею покачи на 2:0 и на практика реши всичко в мача. От тук до края играчите на Мали се опитаха да стигнат поне до почетно попадение, но така и не успяха да го направят. В 65-ата минута в игра за Мали се появи и бившият голмайстор на "Левски" и настоящ нападател на Фрайбург Гара Дембеле, заменил Диабате, но и той не можа да помогне на своите съотборници да избегнат поражението.

След победата си Гана събра пълен актив от 6 точки и е на първо място във временното класиране, а в последния кръг ще играе с втория Гвинея в директна битка за място на 1/4-финалите. Мали засега остава на трето място с 3 точки, но в последния кръг има лесен мач с аутсайдера Ботсвана и при успех със сигурност ще прескочи групата.

Гана – Мали 2:0
1:0 Асамоа Гиан (63), 2:0 Андре Аею (76)

Гана: Кварасей, Пентсил , Бойе, Менса , Алхасан, Мунтари (59-Такий), Анан (90+5 – Боатенг), Асамоа (89 – Инкоом), Агиеманг-Баду, Гиан, А.Аею

Мали: Соумалиа Диаките, Канте, Тамбура , Берте, Дриса Диаките, Кейта , Траоре (86 – Соу), Самба Диаките , Маига (77 – Ятабаре), Диабате (65 – Гара Дембеле)