Бившият нападател на “Левски” Гара Дембеле даде първото си голямо интервю като играч на Фрайбург. Голмайсторът от миналия сезон на “А” група говори пред “Бадише Цайтунг” и разкри надежди, че немският тим ще се превърне в трамплин за него, какъвто бе престоят му в България.
 
ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО НА ГАРА ДЕМБЕЛЕ
- В България се представи много добре, но преди това нещата не вървяха. Смени седем клуба за шест години, защо се случи това?
- Направих грешки, които може да бъдат наречени грешки на младостта. През това време аз се поучих и порастнах. Сигурен съм, че във Фрайбург също има какво да науча.
 
- Възможно ли е да останеш във Фрайбург само шест месеца?
- Никой не знае какво му е подготвила съдбата. Във футбола е трудно да се правят погнози за бъдещето на всеки играч. В момента се готвя сериозно за новия сезон. При добро представяне може и да направя трансфер в по-силен клуб.
 
- В България вкара 34 гола в 36 мача. Знаеш какво е феновете да имат големи очаквания?
- Не бива да се сравнява България с Германия. Те са като черното и бялото. Различията са големи, не само във футбола, но и в манталитета. Нивото на българския футбол е далеч от Бундеслигата. Сигурен съм, че ще вкарам голове в Германия.
 
- Видял си много във футбола. Сравни предишните си отбори с Фрайбург?
- Има голяма разлика. Във Фрайбург е много тежко. Вече имам болки, особено в гърба. Аз обаче се готвя сериозно. Вечер си лягам в 10 часа. Ако трябва да правя сравнения – все едно в предишните си клубове съм бил във ваканция. Имахме по една тренировка на ден и играчите можеха да избират дали ще се подготвят сутрин или следобяд.
 
- Къде беше това?
- В Гърция и България. В “Левски” също се работеше професионално, но Фрайбург е много по-напред.
 
- Какво предпочиташ – тежката работа или ваканцията?
- Тежката работа е добра за мен, за моето бъдеще. Това е сигурно.
 
- Преди да подпишеш с Фрайбург, бе пред договор с Вердер. Какво се случи?
- Това беше през зимата. Президентът на “Левски” имаше условия, които Вердер не успя да удовлетвори. След това трансферният прозорец затвори и нищо не се получи. Сега обаче съм във Фрайбург и ще дам най-доброто от себе си./БЛИЦ