Бившият вече съотборник на Стилиян Петров в Астън Вила Гарет Бари официално подписа с тима на Манчестър Сити, където ще си партньора с други двама български национали – Мартин Петров и Валери Божинов.

„Гражданите” плащат 12 милиона паунда за английския национал, който бе основна трансферна цел на мениджърите на Ливърпул и Арсенал Рафаел Бенитес и Арсен Венгер. 28-годишният халф е първото ново попълнение на Манчестър Сити, където ще играе в следващите 5 сезона.

По-рано днес Бари премина медицински прегледи на базата на Манчестър Сити. Очаква се той да бъде представен официално като играч на “гражданите” след световната квалификация на Англия с Казахстан, тъй като той е в селекцията на Фабио Капело.

Гарет Бари твърдеше че иска да играе само в тим който участва в Шампионската Лига, но явно парите на Сити са променили мнението му и от следващия сезон ще защитава честта на “гражданите”. Както е известно Астън Вила си осигури място в новата Лига Европа, докато Манчестър Сити изпусна евровизите през този сезон. /БЛИЦ