Капитанът на Астън Вила Гарет Бари призна за огромното влияние на българския национал Стилиян Петров върху представянето на тима през този сезон. “Той е нашата звезда през този шампионат”, заяви Бари пред клубния сайт.

Капитанът на “виланите” е впечатлен от постоянството в изявите на Петров през целия сезон и очаква българинът да бъде оценен в края на сезона, когато в клуба обикновено се раздават индивидуалните награди за приноса на играчите.
 
“Стан е удивителен. Говоря с много фенове на тима и всички са възхитени от него. Според тях той е нашият “Играч на сезона” и според мен са прави, заяви Бари. – Той показва постоянна игра, а не само добра форма за един или два мача. Петров е невероятен през целия сезон.”
 
“Той играе на високо ниво седмица след седмица. Всички знаехме, колко добър играч е като дойде в отбора, но имаше известни проблеми през първия си сезон при нас. През този шампионат той успя да убеди всички в своите качества и се превърна във важен футболист за отбора”, допълва капитанът на Вила.
 
“Той винаги отиграва топката по най-правилния начин, никога не прибързва с пасовете си. Той играе малко по назад през този сезон и това явно му харесва. Играта му във всеки мач е на високо ниво, но най-силното му оръжие са пасовете. Освен това е забавен и в държането си в съблекалнята”, завършва Гарет Бари./БЛИЦ