Уелс спечели драматично с 3:2 при визитата си на Беларус в мач от група Е на квалификациите от Европа за Мондиал 2022 в Катар. Гарет Бейл блесна с хеттрик за "драконите“ и ги спаси от грешна стъпка на стадиона в Казан.

Гостите започнаха по-добре и още в 5-ата минута Бейл се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря на домакините Черник срещу него. Беларус обаче стигна до пълен обрат още до почивката. Първо в 29-ата минута Виталий Лисакович разпечата вратата на Дани Уорд от дузпа за високо вдигнат крак на Крис Гънтър и нарушение в наказателното поле. Две минути след това Лисакович подаде към непокрития в центъра Павел Седко, който останал сам срещу вратаря не сгреши за 2:1.

През втората част "драконите" тръгнаха в атака и в 69-ата минута получиха нова дузпа за нарушение на Макс Ебонг срещу Бен Дейвис при центриране в наказателното поле. Зад топката отново застана Гарет Бейл, който изравни за 2:2. В добавеното време на срещата Бейл оформи своя хеттрик след асистенция на новото попълнение на Лийдс Даниел Джеймс и донесе успеха на Уелс.

След победата си "драконите" са трети в групата с 6 точки, като пред Бейл и компания са Чехия с точка повече и Белгия с 10 точки, а двата тима играят по-късно един срещу друг в Брюксел. Белрус е четвърти с 3 точки, а на дъното в групата е Естония без нито една точка.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ ОТ СВЕТОВНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ В ЕВРОПА - ТУК!