През месец май миналата година Гарет Бейл подписа 4-годишен договор с Тотнъм, който обаче съвсем скоро ще бъде допълнително обновен. Става въпрос за повишаване заплатата на уелския национал до 117 000 евро седмично. Това е ход на босовете на "шпорите" да предпазят звездата си от нежелани предложения, които биха могли да дойдат от редица европейски топклубове.

Интерес към Бейл в последно време проявяваха тимове като Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал (Мадрид) и Интер. Очаква се Бейл съвсем скоро да подпише нов 5-годишен контракт, който ще увеличи заплатата му повече от двойно и така той ще стана най-скъпоплатеният играч на "шпорите" за всички времена. 

Новият контракт на Бейл е почти готов, като остава само да бъдат уточнени малки детайли относно премиите за победи и рекламните права върху играча. Преди година крилото подписа договор със Спърс, според който Гарет прибира 40 хиляди паунда седмично, а самият контракт бе за четири години. "В момента двете страни преговарят и Гарет най-вероятно ще подпише скоро нов договор. Той иска да остане в клуба, а и от друга страна от Тотнъм няма как да го пуснат", сподели източник на Goal.com.

Преди подписването на каквито и да е било нови договори към момента най-скъпоплатените футболисти на "Уайт Харт Лейн" са Лука Модрич, Роби Кийн и Стивън Пиенаар, които получават между 90 000 и 95 000 евро седмично. /БЛИЦ