Защитникът на Челси Гари Кейхил най-вероятно няма да играе на финалите за ФА Къп и Шампионската лига, съобщава “Дейли Експрес”. Бранителят, който беше привлечен на “Стамфорд Бридж” срещу 8 милиона паунда през зимата, получи контузия на сухожилие на коляното по време на полуфинала на ШЛ срещу Барселона (2:2) във вторник.
 
Лечението на подобна контузия обикновено отнема един месец, което означава, че Кейхил не би трябвало да играе на финала на ФА Къп срещу Ливърпул на 5 май и на финала на Шампионската лига срещу Байерн на 19 май.
 
Мениджърът на Челси Роберто ди Матео изради увереност, че Гари Кейхил ще се възстони по-бързо от контузията. Италианецът призна, че в момента му е трудно да прави прогнози за срока на лечение на бранителя.
 
Отсъствието на Кейхил ще остави Ди Матео само с един централен защитник за финала в Мюнхен. Мениджърът ще има на разположение само Давид Луис, тъй като Джон Тери и Бранислав Иванович са наказани. Самият Луис все още се възстановява от контузия на сухожилие на коляното. Той получи травмата преди две седмици, на полуфинала на ФА Къп срещу Тотнъм.