Часове преди дербито между Манчестър Юнайтед и Ливърпул бившият капитан на “червените дяволи” Гари Невил се изказа по адрес на най-опасния играч на мърсисайдци – Луис Суарес. Бившият защитник определи уругваеца като неприятен малък играч, когото обаче всеки би искал в състава си.

„Противниковите фенове презират Луис Суарес и той би бил неприятен малък играч, срещу когото да се изправиш. Знам, че ако щях да играя срещу него днес на “Олд Трафорд”, би могло да има конфронтация“, написа Невил в коментара си за „Дейли Мейл“.

„Ще ви кажа обаче и нещо друго - той е точно такъв футболист, какъвто бихте искали да имате в отбора си. И като фен, човек би бил радостен да го види в своя отбор. Когато гледам Суарес, това е един страхотен футболист, той не просто изглежда като такъв, той е такъв. Това е играч, който не знае кога е победен. Той е в Англия от само две години и все още се настройва. Това е дете, което е израснало, играейки футбол по улиците на Уругвай”, допълва бившият защитник на Юнайтед.

„Разбирам защо някои хора никога няма да го харесат. Расистката обида, която той отправи към Патрис Евра, е напълно неприемлива в Англия, но той изтърпя наказанието си за тази голяма грешка”, завърши Невил.