Легендата на английския футбол Пол Гаскойн отрече слуховете за...своята смърт. Твърдения, че той не е сред живите, се появяват периодично заради сериозните му проблеми с алкохола и дрогата.

"Получих много съобщения и телефонни обаждания от приятели и роднини, които бяха притеснени от слуховете за моята смърт. Смеех се много, защото ако наистина бях умрял, нямаше да мога да отправя съобщения. Зз съм признателен за вниманието. С любов, Газа", написа Гаской на страницата си в Twitter.

Бившият английски национал Пол Гаскойн наистина преди 8 месеца беше с единия крак в гроба, когато организмът му не понесе процеса на детоксикация по време на лечението му от зависимости.

45-годишният Гаскойн изкара две седмици в клиника във Финикс (САЩ), след като за пореден път се отдаде на пристрастеността си към алкохола.  “Лекари, които са прекарали цялата си карира в лечение на алкохолици, обявиха, че моят случай е най-тежкият, който са виждали. Тъпчеха ме с лекарства повече от всеки друг пациент”, разказа Гаскойн.

“Трима доктори не вярваха, че ще оцелея. В продължение на три дни бях на ръба. Това ме мотивира, за да не позволя подобно нещо да ми се случи отново. Преминах през смъртта. Все едно бях мъртъв. Знаех, че вървя по лош път, но не осъзнавах колко е зле. Приличах на ходещ труп. Бях същинска развалина”, призна бившата звезда на Нюкасъл, Тотнъм, Лацио, Глазгоу Рейнджърс и Мидълзбро.

Гаскойн призна през лятото, че не е употребявал алкохол в продължение на 17 месеца преди едно пътуване до Дубай през миналото лято. След това отново е бил “на сухо” за половин година, но е спрял да посещава сбирките на “Анонимните алкохолици” и пак е станал жертва на старите си зависимости.

Тежкото положение на Пол Гаскойн стана ясно от видеоклип, който показва бившия английски национал на благотворително събития в Нортхептън. Това доведе до настаняването му за лечение в болницата.