Ветеранът Уго Гати, известен с прякора Ел Локо (Лудия), направи поредното си вцепеняващо изказване пред радио Ла Ред в родната си Аржентина. 67-годишният бивш национал на “гаучосите” атакува право в целта суперзвездата Лео Меси.
 
„Меси? Без съмнение най-големият на всички времена е Пеле, следван от Алфредо ди Стефано, Йохан Кройф и Диего Марадона. Ако играеше по онова време, Меси със сигурност щеше да е резерва. И това се отнася не само за него, а и за всичките му съотборници в Барселона, за които някои казват, че били най-добрият отбор за всички времена. Който и да е от тях, по времето на Марадона или Кройф щеше да бъде резерва. А що се отнася до треньора на сегашния състав на Барселона – ами всеки може да води такъв отбор, включително и аз”, категоричен е Гати, който защитава вратата на Аржентина в периода 1966 – 1977 година.
 
 “Този бразилец, където го хвалят, този Неймар. Определят го за най-добър в Южна Америка, ама е срамно и смешно да го видиш как отива и се моли да Меси да му даде фланелката си”, добави в свой стил Уго Гати.