Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо се изказа доста ласкаво за Лионел Меси преди сблъсъка между неговия тим и Барселона от 1/8 финалите в Шампионската лига. 

Италианецът обаче изрази притесненията си от това, че неаполитанци не играят добре пред собствена публика. Гатузо е категоричен, че иска да види безстрашен Наполи утре. 

"Рискуваме много утре. Трябва да се опълчим на Барселона, не бива да сме притеснени. Надявам се да видя оживен тим, който играе с наслада до самия край.

Четох, че трябва да маркираме специално Лионел Меси, но не е само той. Както каза Лоренцо Инсиние, Меси е чудесен играч, но той е велик не само на футболно ниво. Меси е най-великият заради начина, по който изживя своята кариера.

Пример е за децата, никога не казва нещо неподходящо. Прави неща, които виждаш само на Playstation и които не можеш да си представиш. Той е най-добрият години наред. Не можеш да спреш Меси, но моите играчи трябва да се опитат. Играем срещу Барселона, не само срещу него. Безсмислено е даден играч да пази Меси. 

Когато бях футболист, поглеждахме лицата на играчите на Барселона и казвахме, че практикуваме различен спорт. Не докосвахме топката, те никога не ни позволяваха да я владеем. Четири дни си мислиш, че си на друга планета. Такова усещане имах, когато се изправях срещу Барселона. Унищожаваха те психически”, заяви Гатузо на пресконференцията си преди утрешния мач.