Смятаният за сигурен нов капитан на Милан след отказването на Паоло Малдини Дженаро Гатузо изрази съжаление за евентуалното напускане на Кака.

"Не искам да говоря за нещо, което не е официално, но ми е много тъжно, че играч като Кака може да напусне Милан. Става въпрос за футболист, който ако е здрав физически и ти помага да печелиш мачовете, но ръководството си е направило добре сметката. Малдини? Той напусна заради възрастта си, но имаме Тиаго Силва и Алесандро Неста, който следващия сезон ще се върне в топ форма. Не вяравам, че Милан ще продаде половината отбор и ще прави тотална промяна, ако беше така, щях да отида да говоря с шефовете", сподели Гатузо от лагера на "Скуадра адзура" в Коверчано.

Халфът коментира и напускането на наставника Карло Анчелоти, който пое Челси.
 
"Когато ни каза в съблекалнята след мача с Фиорентина, че напуска, се разплаках. Осем години бяхме заедно, което не е никак малко от 20-те години, в които се занимавам с футбол. Научи ме на много неща и остави много приятни спомени в мен. Разплаках се и когато Марчило Липи напусна Италия след Мондиал 2006 година. На Анчелоти не съм казвал нищо специално, след като не остана без работа, ами дори напротив, малко му завиждам...", сподели с усмивка Гатузо, който не крие симпатията си към футбола на Острова./БЛИЦ