Българинът Станислав Генчев отново блесна за Васлуй, като класира отбора си за полуфинала на Купа Румъния, вкарвайки страхотен гол за 2:0, като коментаторите сравниха попадението с гол отбелязан от Хаджи. От около 40 метра българинът изстреля неспасяемо топката във вратата на Униреа Урзичени. Мачът се игра на неотрален терен в Бузеу.

След срещата треньорът на Униреа Урзичен Дан Петреску заяви, че е разочарован от загубата, но пожелава на Васлуй да вземат купата. "Нашата цел е купата, победихме един много добре организиран отбор", заяви веднага след мача треньорът на Васлуй Вьорел Молдован.

Освен Васлуй за полуфинала вече се класира ЧФР Клуж. Миналогодишният носител на Купа Румъния и шампион на страната победи трудно Пандури Търгу Жиу и отиде на полуфинала на турнира. Мачът се игра на неутрален стадион (Динамо в Букурещ), като двата тима играха равностойно. Шампионите обаче получиха право на дузпа и успяха да я реализират. През второто полувреме двата тима си размениха по една греда, но в крайна сметка ЧФР Клуж очаквано се класира за следващия етап.

Днес са другите 1/4-финални срещи Тимишоара-Глориа Бистрица и Рапид-Динамо. /БЛИЦ