Българският национал Цветан Генков продължава със страхотното си представяне за Висла (Краков). Бившият голмайстор на Локомотив (София) днес заби 3 гола при успеха на Висла с 3:2 срещу ЛКС Лодз в мач от 26-ия кръг на полското първенство. Нашият наниза головете в 9-ата, 28-ата и 55-ата минути за 3:0. След това домакините се отпуснаха и позволиха на ЛКС Лодз да върне две попадения. Само преди няколко дни Генков вкара 2 гола, но Висла отпадна в полуфиналите за Купата на страната от Рух (Хожув). Българинът се разписа и при дузпите, след които тимът от Краков напусна надпреварата.

Генков откри резултата днес след удар с глава в 9-ата минута. В 28-ата вкара втория си гол след комбинация с Ивица Илиев и Андраш Кирм. Десетина минути след началото на втората част Генков отново се разписа с глава. За гостите от Лодз реализираха Северин Ганцарчик и Рафай Куджава.

От началото на сезона Генков има вече 12 гола за Висла във всички турнири - шест в шампионата, четири за Купата и два в Европа. В класирането отборът от Краков е на 7-о място с 37 точки и до края на сезона му остават 4 мача. Местата за евротурнирите са на 7 точки и дори при победи до края Висла може да остане извън тях./БЛИЦ