Нападателят на националния ни отбор Цветан Генков игра цял мач за Висла (Краков) при равенството 2:2 като гост на Полония (Битом) в среща от 19-ия кръг на полската Екстракласа. Генков изработи дузпа, която бе превърната в гол от Патрик Малецки в 69-ата минута за крайното 2:2. Висла (Краков) има 37 точки и е на първо място в класирането, с 5 точки пред Ягелония (Бялисток) и с 6 пред Легия (Варшава).

Домакините от Битом откриха резултата още във 2-ата минута чрез Марчин Раджевич, но в 18-ата словенският национал Андраж Кирм изравни. В 49-ата минута Цветан Генков получи топката на около десетина метра от вратата на Юшчик след пробив и пас на Маор Меликсон, но стреля над гредата.

Домакините отново излязоха напред в резултата в 63-ата минута чрез Дариуш Ярецки. Само след 6 минути Михал Ханек събори в наказателното поле Генков и съдията Марчин Борски отсъди дузпа. Патрик Малецки не сгреши за крайното 2:2. До края на мача гостите можеха да вземат и трите точки, но Малецки и Генков в 92-ата минута пропиляха много добри възможности./БЛИЦ