Бившият български национал Георги Донков беше назначен за треньор на третодивизионния германски Вакер (Бургхаузен) за следващия сезон.
 
41-годишният бивш футболист на “Левски”, “Ботев” (Пловдив) и ЦСКА наследява на поста Райхард Щумпф, който пое тима през зимата, но сега напусна.
 
Вакер (Бургхаузен) в последните кръгове пропусна възможността да спечели промоция във Втора бундеслига и в крайна сметка завърши на шесто място в класирането, на четири точки от третото място.
 
Донков работи като треньор в тима от 2010 г., когато стана асистент на Юрген Прес, а след това и на Марио Баслер. През миналото лято той временно води Вакер и беше начело на отбора при загубата с 1:2 от Ян (Регенсбург) в мач за Тото Купата. През есенния полусезон беше асистент на Руди Бомер, който през януари пое Енерги (Котбус), а през пролетния дял работеше с Щумпф.
 
Георги Донков има 10 мача и 2 гола за националния отбор, участвал е на Евро`96, където влиза като резерва при загубата с 1:3 от Франция. В чужбина той е носил екипите на германските Бохум, Кьолн, Падерборн, Валдхоф (Манхайм) и Огерсхайм, играл е за швейцарския Ксамакс и кипърския Еносис (Паралимни).
 
През следващия сезон се очертава дерби на българските треньори в Трета лига, тъй като бившият наставник на ЦСКА Павел Дочев е начело на Пройстен (Мюнстер). Както е известно, Красимир Балъков е треньор на Кайзерслаутерн, който изпадна от Бундеслигата.