Покана за участие на големия турнир за "Руе Къп" в Бохум през уикенда получи бившият национал по футбол и състезател на "Левски", "Ботев", ЦСКА, Бохум и Кьолн Георги Донков.

Настоящият помощник-треньор на третодивизионния Вакер (Бургхаузен) е отговорил положително на предложението да се включи в тима на Бохум, с който през сезон 1996/97 постигна най-големия успех в историята на клуба - 1/4-финал в турнира за Купата на УЕФА и 5-о място в Бундеслигата.

Треньор на отбора на Донков ще бъде легендарният Клаус Топмьолер, който го взе от ЦСКА през 1996 година. Част от останалите звезди в тима ще са Уве Господарек, Дариус Вош, Петер Бехер и Зоран Малич. Другите два тима в турнира ще са Шалке и Борусия (Дортмунд) със съставите от сезон 1996/97. Тогава Шалке 04 с треньор Хууб Стевенс спечели Купата на УЕФА, а Борусия (Дортмунд) начело с Отмар Хицфелд стана шампион на Германия.

Тази събота отборите са канени на официална вечеря, давана от организаторите на турнира, а в неделя ще играят всеки срещу всеки. В момента Бургхаузен, където треньор е легендарния Марио Баслер, а негов помощник Георги Донков, заема 11-ото място в класирането на Трета Бундеслига.