Изключителен жест към свой фен направи клубът на Георги Христов - Тампа Бей Роудис. Ръководството награди с първи професионален договор свой 12-годишен привърженик.

Коул Айчър, част от детско-юношеската школата на Сейнт Пит Райдърс, е извън терените от февруари насам, тъй като води битка с туморно образувание в мозъка. Във вторник, на 1 април, но не шега и с усмивка до уши, хлапето сбъдна една от мечтите си, превръщайки се в професионален футболист. На събитието, което се състоя на Пърйър Парк и бе изненада, присъстваха генералният директор на клуба Пери ван дер Бек, както и футболистите Георги Христов и Шейн Хил. Детето пък получи подкрепа от близки, приятели и съотборници.

"Чували сме много мили неща за това как Роудис подкрепя обществото. И това, което направиха сега, показва ясно как малките неща могат да означават толкова много за едно дете. Оценяваме жеста им", заяви майката на хлапето Лаура.

Коул не е посещавал тренировките на Тампа от 2 февруари. "Всеки се стреми да постига малки цели и това нещо е едно от тях. Не му обяснихме за какво става въпрос. Единствено му споменахме, че няколко момчета от отбора са дошли да го видят. Изненадата бе огромна", добави майката.

Както при всеки новопривлечен състезател, така и Айчър получи пълна екипироква на отбора. След подписването на споразумението Жоро Христов и Хил поканиха момчето за почетен капитан на първия за сезона в Северно-американската сокър лига (НАСЛ) официален мач. Двубоят е на 12 април срещу ФК Едмънтън.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ

Вижте трогателното събитие: