Георги Христов отново се превърна в герой за Тампа Бей Роудис, след като с късен гол донесе победата с 2:1 над Инди Илевън в Индианаполис. Двубоят бе от втория кръг на есенния дял на Северно-американската сокър лига (НАСЛ).

Христов, който игра цял мач, се разписа в 89-ата минута за петото си попадение от начало на сезона. По време на мача бившият футболист пропусна няколко добри възможности, но решителния си удар нанесе в самия край. Освен това пловдивчанинът получи и жълт картон малко преди почивката.

"Щастлив съм, че се разписах, но съм повече доволен от победата. Не спряхме да се борим за нея до последната секунда, както бе и през миналия уикенд. Повече съм радостен от трите точки, отколкото от гола си. Мисля, че бяхме по-добрия отбор", коментира Жоро Христов.

Благодарение на успеха Роудис е трети с шест точки, с колкото са още лидерът Сан Антонио Скорпиънс и Минесота Юнайтед. Именно Юнайтед спечели пролетния дял на НАСЛ с 20 т., с три точки пред третия Скорпиънс. Тампа Бей пък бе седми на полусезона с 10 т.

В следващия кръг, на 26 юли в събота, Роудис приема Сан Антонио. През пролетта Тампа спечели с 1:0 като гост.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ