Георги Христов се отличи с асистенция и червен картон за Тампа Бей Роудис при равенството 1:1 като гост на Каролина РейлХоукс. Срещата бе от петия кръг на Северно-американската сокър лига (НАСЛ). С точката Роудис е втори в класирането с 8 т., докато Каролина е на шестата позиция с 6 т.. Ще има обаче размествания, тъй като някои отбори са с дори по два мача по-малко спрямо тима от Флорида и лидера Ню Йорк Космос (11 т.).

Домакините откриха резултата още в 6-ата минута чрез бившия футболист на Рейнджърс Начо Ново. Но в 19-ата Христов, който през този сезон играе на фланга, намери Мартин Нунес и той изравни - 1:1.

Българинът бе изгонен в почти четвърт час преди края на редовното време заради нарушение срещу Уелс Тимпсън в централната част на терена. Въпреки че заиграха с човек по-малко, Роудис можеше да поведе само няколко минути след това. Пропуск от добра позиция след удар с глава направи Стефан Антониевич. В самия край пък домакините не успяха да отбележат второ попадение след хубав изстрел на Томпсън извън наказателното поле.
Светослав Костадинов/БЛИЦ