По впечатляващ начин завърши сезонът за Георги Христов и Тампа Бей Роудис в Северно-американската сокър лига (НАСЛ). С голове в края двубоят на "Ал Ланг Стейдиъм" с Инди Илевън приключи наравно 2:2.

Христов игра цял мач за домакините от Сейнт Питърсбърг и се отличи с асистенция. Именно с неговия голов пас в 17-ата минута Еванс Фримпонг откри резултата в 17-ата минута. Още в първата атака през второто полувреме обаче гостите възстановиха равенство чрез Дон Смарт.

Инди се възползва и от шанса си да направи пълен обрат в 88-ата, когато Виктор Пинеда намери Юлиам за 2:1. Веднага след подновяването обаче Армани Уикър вдигна феновете на крака с изравнително попадение, с което бе оформено и крайното 2:2.

"Разочарован съм от равенството. За нас щеше да бъде голямо удоволствие да изпратим феновете ни по домовете им с победа, която заслужаваха. Но в същото време съм изключително доволен от куража, който играчите показаха след втория гол на съперника", коментира треньорът на Тампа Рики Хил.

За втора поредна година Георги Христов се превърна в голмайстор на отбора. След дебюта си в миналия шампионат на НАСЛ, когато вкара 14 гола и спечели Златната топка на лигата, през 2014 пловдивчанинът наниза 9 попадения. Освен това се превърна и в играча с най-много асистенции - 4. Христов е и единственият футболист на южняците, който участва в анкетата за Златната топка. Ако искате да гласувате за него, можете да го направите ТУК!
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ