Георги Христов игра цял мач за Тампа Бей Роудис и записа асистенция при победата с 2:0 над Отава Фюри в канадската столица. Двубоят бе от осмия кръг на есенния дял на Северно-американската сокър лига (НАСЛ).

След като в миналия кръг Роудис отстъпи в гостуването си на Форт Лодърдейл (0:1), този уикенд възпитаниците на Рики Хил се завърнаха на победния път. Браян Шривър откри след половин час игра, възползвайки се от пас на българския си съотборник. Малко преди почивката пък Дарел Ръсел удвои след асистенция на Шейн Хил.

През втората част домакините се опитаха да стигнат до попадение, но не успяха. Възможности се откриха и пред гостите от Флорида, които обаче можеха да разчитат на двете си попадения преди паузата.

Резултатът се запази, което означаваше пета победа пред есента и общо седма пред сезона. Успехът изкачи Тампа Бей до третото място на втория дял на НАСЛ с 15 точки, а в комбинираното класиране отборът е пети от 17 срещи с 25 т.

В следващия кръг Роудис пътува за Минесота, за да се изправи срещу лидера Минесота Юнайтед. След това, на 13 септември, предстои нова среща с Отава, но на собствения "Ол Ланг Стейдиъм" в Сейнт Питърсбърг, Флорида.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ