Първият гол на Георги Христов за 2014 година не бе достатъчен на Тампа Бей Роудис, за да не загуби с 1:3 от гостуващия Атланта Силвърбекс. Поражението в този трети кръг от Северно-американската сокър лига (НАСЛ) смъкна тима от Сейнт Питърсбърг на предпоследното 9-о място с две точки актив. Атланта пък постигна първи успех и е вече седми с три точки.

Жуниор Сандовал откри резултата в 7-ата минута, но след почти още толкова българският нападател на Роудис изравни. Христов овладя топката между двамата централни защитници след пас отдясно и с плътен шут матира стража на гостите за 1:1. В 26-ата обаче по-добрата игра на Атланта доведе отново до преднина в тяхна полза благодарение на Джейми Чавес. В началото на втората част Деин МакКули покачи на 3:1.

До края на срещата двата тима пропиляха още положения за гол. Повечето възможности обаче бяха пред гостите, които с много усилия от своя страна вратарят Мат Пикенс разочарова и ги лиши от по-изразителна победа. Следващият мач на Георги Христов и съотборниците му е в сряда срещу Орландо Сити.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ