Българският полузащитник Георги Миланов и Динамо (Букурещ) избегнаха директното изпадане от румънската Лига 1, след като в 39 кръг победиха УТА Арад с 2:0 у дома. Така „кучетата“ събират 25 точки и се нареждат на 14-о място в крайното класиране, които ги праща на бараж за оставане в елита срещу втородивизионния Чиксереда (Меркурея Чук).

Това стана възможно, тъй като Волунтари и У Крайова 1948 претърпяха домакински поражения съответно с 0:1 от Университатя (Клуж) и с 1:3 от Херманщат. Така финишират на последните две места с 24 и 22 точки. Пет отбора бяха разпределени в рамките на 3 точки преди последния кръг, като най-щастливи се оказаха играчите на Поли (Яш), които запазиха мястото си в Лига 1. Другият тим, който ще играе бараж, е Ботошани, загубил при визитата на Оцелул (Галац). Негов съперник за място в елита ще бъде Миовени. Оцелул и УТА Арад пък ще играят плейоф за място в Лигата на конференциите с отбор от топ 6.

Динамо (Букурещ), воден от бившия треньор на Ботев (Пловдив) Желко Копич, откри резултата срещу УТА Арад в 14-ата минута. Хаким Абдала се разписа след подаване на Костин Амжар. Георги Миланов имаше участие за второто попадение на тима си, след като него удар първоначално беше блокиран, а Ръзван Петриче се разписа при добавката. Българският полузащитник игра силно до 82-ата минута, когато беше заменен от Дани Иглесиас.

По-късно днес ще се тегли жребият за определяне на програмата на баражите за място в Лига 1: Динамо (Букурещ) - Чиксереда (Меркурея Чук) и Ботошани – Миовени. Знае се, че мачовете ще се проведат на 17 и 20 май. От втора дивизия директно в елита влизат Унирея (Слобозия) и Глория (Бузъу).