Динамо (Москва) спря серията си от три поредни мача без победа, постигайки успех с 1:0 в столичното дерби с ЦСКА (Москва), което беше част от 13 кръг на руската Премиер лига.
 
Българските национали Станислав Манолев (Динамо) и Георги Миланов (ЦСКА) започнаха като резерви. Манолев така и не се появи на терена, а Миланов се появи на терена в 74-ата минута на място на Георги Шченников и до края на срещата получи жълт картон за фаул срещу Юрий Жирков.
 
В последната минута на първото полувреме вратарят на „армейците“ Игор Акинфеев спаси дузпа на Матийо Валбуена, отсъдена за нарушение на Фернандес срещу Бютнер. Единственото попадение в мача беше реализирано в 54-ата минута от Александър Кокорин, който се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле.
 
Така ЦСКА (Москва) не успя да се възползва от вчерашната загуба на лидера в класирането Зенит (1:3 като домакин Терек). По този начин разликата между двата отбора в челото на класирането остана 7 точки в полза на тима от Санкт Петербург. Динамо се изкачи на пето място с 22 точки, на три зад ЦСКА. Тимът, за който играе Станислав Манолев, има и мач по-малко.
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 13 КРЪГ
На 7 ноември (петък)
Урал – Кубан 0:1
На 8 ноември (събота)
Амкар – Мордовия 0:1
Торпедо (Москва) – Локомотив (Москва) 0:1
Зенит – Терек 1:3
На 9 ноември (неделя)
Динамо (Москва) – ЦСКА (Москва) 1:0
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 9 ноември (неделя): Уфа – Ростов, Краснодар – Рубин, Спартак (Москва) – Арсенал (Тула)
 
КЛАСИРАНЕ: 1.Зенит 32, 2.ЦСКА (Москва) 25, 3.Терек 24, 4.Кубан 24, 5.Динамо (Москва) 22 и др.