Георги Миланов не спира с добрите си изяви за унгарския МОЛ Види. Той бе герой при победата над Ференцварош с 2:0 в четвъртфинален реванш за Купата на Унгария. С общ резултат 4:1 Жоро и съотборниците му се класираха за полуфиналите. В тази връзка БЛИЦ потърси Миланов за кратко интервю.

- Жоро, как беше мачът, трудно ли спечелихте?
- Труден реванш, така е. Заради червен картон Ференцварош остана с 10 човека още в 7-ата минута и това ни улесни. Но все пак съперникът ни е стойностен отбор и име в историята на унгарския футбол. Радващото е, че играхме на висота. Ако трябва да бъда по-конкретен – играхме умно и търпеливо. Имахме предимство от първата среща – факт, който също ни помогна.

-Местните медии отново сипят похвали по твой адрес?
-Ами старая се. Намерих мястото си в МОЛ Види и се чувствам щастлив тук.  

- Имате ли шансове за Купата на Унгария? Предстои ви полуфинал с Дебрецен...
- На полуфинала няма лесни мачове. Ще бъде интересен двубой. Ние сме по-стойностен тим и е се надявам да се класираме за финала.

Winbet - победата е емоция! (18+)

- Каква е целта ви в първенството, след като изоставате на 8 точки именно от Ференцварош?
- Вижте, ние сме най-добрият клуб, който е с най-перфектната организация. През есента обаче, когато участвахме в Лига Европа, изгубихме доста точки в първенството. Точно тогава Ференцварош ни дръпна в класирането. Въпросните точки ги пропиляхме срещу по-слабите отбори, а срещу силните се представяме повече от добре. Давам ви пример за баланса ни този сезон за купа и първенство срещу лидера Ференцварош – 3 победи за нас и едно равенство. Но за да станеш шампион, се иска постоянство. Целта ни е и Купата, и титлата. И докато имаме теоретични шансове, ще се борим за първото място.

- Феновете в Унгария как са в сравнение с нашите?
- Доста възпитани са. Европейски фенове. Навсякъде в Унгария има хубави стадиони, което предразполага запалянковците да отиват на мачовете и да подкрепят своите отбори. Посещаемостта не е висока, но когато има дерби, има доста публика.

-А какво е отношението им към теб?
-Хората ме уважават и това ме радва. Често ме спират на улицата за снимка, за автограф или просто да си поговорим. Макар че аз съм от тези, които предпочитат да говорят на терена, а не извън него.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ