Българският национал Георги Миланов се отличи с асистенция за ЦСКА (Москва) при победата с 4:0 над Мордовия (Саранск) в мач от 19 кръг на руската Премиер лига.
 
„Армейците“ откриха резултата още в 4-ата минута. Георги Миланов проби по дясното крило и върна леко назад към Алан Дзагоев, който стреля точно във вратата на гостите.
 
В 20-ата минута българинът беше фаулиран грубо от Павел Яковлев, който получи червен картон и остави тима си с човек по-малко. Четвърт час по-късно домакините удвоиха аванса си. Роман Ерьоменко се разписа след грешка на вратаря Коченков.
 
В 64-ата минута отново Ерьоменко беше точен, а стражът на гостите отново не се намеси убедително. Три минути след това Георги Миланов отстъпи мястото си на Карлос Страндберг. За шведа от мозамбикски произход това беше дебют с екипа на ЦСКА (Москва).
 
Именно Страндберг беше замесен в четвъртия гол на домакините. Той проби отдясно и намери Ахмед Муса, който продължи към Кирил Набабкин, а той стреля точно в мрежата на Мордовия.
 
С петия си пореден успех ЦСКА (Москва) събра актив от 40 точки и се утвърди на второто място в класирането. Лидер е Зенит с 44 и мач по-малко. Мордовия, който няма победа вече четири мача, е на десето място с 21 точки.
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 19 КРЪГ
13 март (петък)
Краснодар – Урал 1:1
14 март (събота)
Уфа – Амкар 1:1
ЦСКА (Москва) – Мордовия 4:0

ПРЕДСТОЯЩИ
14 март: Локомотив (Москва) – Арсенал (Тула)
15 март: Спартак (Москва) – Динамо (Москва), Торпедо (Москва) – Зенит, Рубин – Терек
16 март: Ростов – Кубан
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЗЕНИТ 44, 2.ЦСКА (Москва) 40, 3.Динамо (Москва) 35, 4.Краснодар 35, 5.Локомотив (Москва) 33 и др.