ЦСКА (Москва) излъга като гост Кубан с 1:0 в среща от 17-ия кръг на руската Премиер Лига. Ивелин Попов изигра силен мач за домакините от Краснодар, но не успя да се разпише. Георги Миланов започна като титуляр за гостите и беше сменен в 92-ата минута от Александърс Цауня.

Още в 7-ата минута Ивелин Попов изведе чудесно Шандао на далечната греда, но последният не успя да реализира. Попето създаде нови две положения в 16-ата и 19-ата минути, при второто от които след центрирането на българина вратарят на гостите Игор Акинфеев не можа да избие, а Антон Соснин нацели гредата.

В 32-ата Попов направи двойно подаване, но не успя да завърши атаката с гол, а две минути по-късно финтира Миланов и стреля от 18 метра, но ударът му бе блокиран. В последните секунди на първата част московчани поведоха, след като Ахмед Муса се разписа след центриране на Натхо от корнер.

След почивката домакините продължиха да бъдат по-активни, но се стигаше само до пропуски пред вратата на гостите. В 51-ата и 75-ата минута Попов се озова в близост до вратата, но не съумя да шутира точни.

Третата поредна победа на ЦСКА (Москва) означава, че „армейците“ ще зимуват на второ място в класирането с 34 точки, на седем точки зад лидера Зенит и на три пред Краснодар. Кубан, който няма победа в последните си четири мача е седми с 26 точки.