Българският национал Георги Пеев заяви, че ще напусне тима, ако той изпадне в по-долната дивизия. Два кръга преди края на първенството в руската Премиер лига Амкар има реален шанс да изпадне и се нуждае от две задължителни победи. В първи мач от 28-и кръг вчера Амкар направи 2:2 като гост на Сатурн, като точката донесе именно Георги Пеев с гол минута преди края на двубоя.

“Поражението беше толкова близо, но за радост се спасихме в последните секунди. В настоящата ситуация всяка точка е с цената на злато", коментира Пеев.

“Дойдохме за победа, защото равният не ни устройваше. А и добре знаем, че който играе за 1 точка, обикновено губи. Да, в последните кръгове играем добре, но резултатите липсват. Нямаме победа на чужд терен и това е много жалко. Дано пред собствена публика нарушим традицията и спечелим срещу Спартак (Налчик). Длъжни сме да победим, а след това ще мислим и за ЦСКА (Москва)", добави българинът.

Пеев похвали нападателя Стевица Ристич, който му подаде за гола срещу Сатурн, а след това сподели и как вижда собственото си бъдеще. "Не искам дори да си помислям, че можем да изпаднем, но едно е ясно - аз няма да играя в Първа дивизия. Искам да остана в Русия, това е сигурно", категоричен бе българинът./БЛИЦ