Българският полузащитник Георги Пеев вкара гол за Амкар при победата с 2:1 над Локомотив (Москва) в среща от 13-ия кръг на руското първенство.

Пеев, както и защитникът Захари Сираков играха цял мач за гостите от Перм. Именно халфът откри резултата в срещата в 24-ата минута. След контраатака по левия фланг Александър Коломейцев намери връхлитащия Пеев, който не остави шанс на вратаря на домакините.

Малко над десетина минути по-късно обаче Роман Павлюченко изравни. Андрей Ещенко центрира от дясно и руският национал с глава се разписа за 1:1.

Този резултат се запази почти до последната секунда. При него замесен беше Георги Пеев. След негов мощен удар топката срещна напречната греда, след което се озова в краката на Игор Пикущак. Молдовецът с руски паспорт стреля мигновено и в 94-ата минута донесе успеха на Амкар. Освен добрата си игра бившият български национал получи и жълт картон.

С него пермчани излязоха временно на 9-о място с 18 точки. Локомотив е на пета позиция с три повече. Ще има обаче размествания, тъй като предстоят всички останали мачове от 13-ия кръг.