Халфът на руския Амкар Георги Пеев се е разминал с контузия, която можеше да доведе до операция и пропускане на мачовете до края на годината. Българинът разказа пред "24 часа" за ситуацията около него, след като напусна принудително терена при победата с 1:0 над Рубин в Казан.

"Получих травмата при борба за топката със съперник, като после се видя, че той закъснява и отнася крака ми. Искаше ми се да продължа, защото вече бяха направени трите смени в нашия отбор. Болката в десния глезен обаче беше нетърпима. След това той посиня. Имаше съмнение за скъсване на връзки. Това означаваше операция и почивка до следващата година. След преглед стана ясно, че имам разтежение и най-вероятно ще пропусна само следващия мач с Терек", сподели Пеев.

В същия мач пострада съотборникът му Мартин Якубко. При борба за висока топка той удари неволно Салваторе Бокети от Рубин. За отмъщение минаващият покрай словака Сесар Навас го ритна с коляно в лицето. В резултат на това Якубко е със счупена челюст. Захари Сираков пък също не завърши. Десният защитник получи червен картон в края за грубо влизане.