Бившият играч на ЦСКА Марсиньо донесе победата на новака УФА с 1:0 като гост на Амкар в мач от 2 кръг на руската Премиер лига.
 
Трима българи започнаха титуляри за домакините от Перм – Петър Занев, Георги Пеев и Благой Георгиев. Захари Сираков беше при резервите.
 
Занев и Георгиев играха цял мач, а Пеев отстъпи мястото си на Игор Пикушчак в 71-ата минута. При смяната си Георги Пеев се скара с фен, който го обиди. Наложи се Сираков да успокоява бившия български национал.
 
Единственото попадение в мача падна в 53-ата минута. Марсиньо беше съборен в наказателното поле от Томас Фибел и сам реализира отсъдената дузпа.
 
В 87-ата минута Марсиньо беше заменен от Никита Безлихотнов. Преди да излезе от терена, в опит да бави времето, бразилецът свали предпазните си кори и получи жълт картон.

С първата си победа в руския елит Уфа излезе временно на седмо място в класирането с 3 точки. Амкар, който няма точков актив от два мача, се срина на последната 16-а позиция. Треньор на тима от Перм е бившият наставник на „Левски“ Славолюб Муслин.
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 2 КРЪГ
От 8 август (петък)
Амкар – Уфа 0:1
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 8 август (петък): Кубан – Ростов
На 9 август (събота): Мордовия – ЦСКА (Москва), Зенит – Торпедо (Москва), Терек – Рубин
На 10 август (неделя): Динамо (Москва) – Спартак (Москва), Урал – Краснодар, Арсенал (Тула) – Локомотив (Москва)
 
КЛАСИРАНЕ: 1.Динамо (Москва) 3 точки, 2.Спартак (Москва) 3 т., 3.Терек 3 т., 4.Зенит 3 т., 5.ЦСКА (Москва) 3 т. и др.