Капитанът на Перу Паоло Гереро, коментира наказанието за наркотични вещества, което получи. Първоначално то бе 12 месеца, но апелативната комисия към ФИФА го намали на шест, като то изтече преди 10 дни. Малко по-късно обаче то бе увеличено на 14 месеца заради обжалване от Световната антидопингова агенция и така той отпадна от състава на Перу за Мондиал 2018 в Русия.

"Отнася се за моята чест и тази на семейството ми. Има хора, които говорят за мен, че съм го направил, но аз никога не съм правил подобни неща. Никога не съм употребявал наркотични вещества. Никога не съм опитвал по този начин да се стремя да подобрявам моето представяне. Никога не съм употребявал дрога", каза разочарованият Гереро.

"Играя повече от 15 години с всеотдайност. Записах първия си мач за националния отбор, когато бях едва на 19 години и винаги съм искал да играя на Световно първенство. Дадох всичко, за да може страната ми да се класира, а сега няма да мога да играя заради нещо толкова несправедливо", добави перуанецът.