С немците Месут Йозил, Пер Мертезакер и Серж Гнабри в състава си Арсенал победи при визитата си на уелския Суонси с 2:1 през уикенда и поведе еднолично във временното класиране на английската Висша лига. Четвъртият германец Лукас Подолски не в групата на „топчиите” за този сблъсък.

Най-младият от въпросните четирима германци Серж Гнабри, роден в Щутгарт, но с корени от Кот д’Ивоар, започва обаче да засенчва останалите си съотборници. На едва 18 години и 76 дни халфът отбеляза дебютния си гол във Висшата лига срещу Суонзи в 58-ата минута на мача. По-млад от Гнабри при първи гол в елита на Англия е бил само един играч на „топчиите” – Сеск Фабрегас.

„Серж ме изненадва. Той има талант, но и самочувствие на терена. За съжаление обаче той е германец, а не англичанин”, сподели френският мениджър на „артилеристите” Арсен Венгер, визирайки че Англия се нуждае от играч като Гнабри в националния си тим до 19 години.

Месут Йозил също се представи на ниво за пореден път, като подаде освен за гола на Гнабри и за този на уелсеца Аарон Рамзи в 62-ата минута. Бен Дейвис пък бе точен за домакините в 82-ата минута, а германецът Пер Мертезакер закъсня с намесата си за предотвратяване на гола.

„Топчиите” имат вече 15 точки след шестия кръг и 4 пункта аванс пред градския съперник Челси. Клубовете от Манчестър се издъниха през уикенда, а легендарният английски нападател Гари Линекер вече е убеден: „Арсенал ще се бори за титлата”.