Халфът на Байер (Леверкузен) Карим Белараби ще пропусне приятелския мач на световния шампион Германия срещу Словакия утре вечер от 18:45 часа българско време в Аугсбург. Балараби е с лека контузия и от треньорския щаб са преценили, че няма да рискуват с включването му в двубоя.

Селекционерът на Бундестима Йоахим Льов ще разчита на много млади играчи, които ще имат шанс да го впечатлят. Такива са Джошуа Кимих, Юлиан Вайгел и Юлиан Бранд, които за пръв път са в националния отбор. Очаква се тримата да дебютират за Бундестима.

"Първите ми впечатления за много добри. Атмосферата е страхотна, но всички са и много концентрирани", каза Льов на пресконференция.

Капитанът Бастиан Швайнщайгер, защитникът Матс Хумелс и нападателят Марко Ройс все още се възстановяват от контузии. Томас Мюлер, Месут Йозил и Мануел Нойер остават в Швейцария след дългия сезон. Лукас Подолски ще се присъедини към тима в Аугсбург, а Тони Кроос има ангажименти с тима на Реал (Мадрид), който тази вечер играе в Милано срещу Атлетико (Мадрид) на финала на Шампионската лига.