Атакуващият халф Марко Ройс няма да играе за Германия в предстоящите квалификации за Евро 2016 срещу Полша и Шотландия заради счупен пръст на стъпалото.
 
26-годишният играч на Борусия (Дортмунд) е напуснал хотела на „бундестима“ снощи, след като лекарите са потвърдили за контузията, диагностицирана от медицинския щаб на „жълто-черните“.
 
„Болезнената травма, която Ройс е получил по време на мача с Херта (3:1 в неделя), прави невъзможно участието му в предстоящите два мача на националния отбор. Той ще продължи лечението си в Борусия (Дортмунд)“, обявиха от германския национален тим.
 
Марко Ройс има проблеми с различни контузии през досегашната си кариера. Една от тях той получи малко преди Мондиал 2014 и това му попречи да бъде част от тима, който спечели световната титла в Бразилия.
 
„Бундестимът“ приема лидера в класирането на Група „D“ Полша във Франкфурт в петък. Срещата срещу Шотландия в Глазгоу е три дни по-късно. Немците са на второ място с 13 точки от шест мача, една по-малко от поляците и на две пред шотландците.