Селекционерът не Германия Йоахим Льов не може да разчита за предстоящата контрола с Бразилия на Сами Кедира и Месут Йозил, които ще се завърнат късно в неделя от китайското турне на Реал (Мадрид). Поради тази причина Льов реши да им даде почивка и да не ги вика за контролата с “кариоките”, която е на 10 август (сряда) в Щутгарт от 21:45 часа българско време.

“Заради високите натоварвания е напълно смислено да ги оставя да продължат подготовката си за следващия сезон в Испания и да ги повикам отново едва през септември за следващите евроквалификации”, каза още Льов.

51-годишният специалист повика за първи път в Бундестима новото попълнение на шампиона Борусия (Дортмунд) Илкай Гюндоган за контролата срещу Бразилия на 10 август (сряда) в Щутгарт от 21:45 часа българско време. До миналия сезон халфът играеше за Нюрнберг.

“Илкай направи добро развитие и показа добри резултати в подготвителните мачове на новия си отбор. Той е технически надарен талант и много интелигентен”, сподели Льов във връзка с решението си да повика Гюндоган.

В селекцията на Бундестима отново е нападателят на Щутгарт Какау, който за последно игра с екипа на Германия през ноември 2010 година в контролата срещу Швеция (0:0). Байерн (Мюнхен) има 8 представители в националния отбор за мача с “кариоките”, а шампионът Дортмунд е с 4 национали.

Съставът на Германия за контролата с Бразилия:

Вратари: Мануел Нойер (Байерн), Тим Визе (Вердер)

Защитници: Денис Аого (Хамбургер), Холгер Бадщубер (Байерн), Жером Боатенг (Байерн), Бенедикт Хьоведес (Шалке 04), Матс Хумелс (Дортмунд), Филип Лам (Байерн), Кристиан Треш (Волфсбург)

Халфове: Свен Бендер (Дортмунд), Какау (Щутгарт), Марио Гьотце (Дортмунд), Илкай Гюндоган (Дортмунд), Тони Кроос (Байерн), Томас Мюлер (Байерн), Лукас Подолски (Кьолн), Марко Ройс (М’гладбах), Симон Ролфес (Леверкузен), Андре Шюрле (Леверкузен), Бастиан Швайнщайгер (Байерн)

Нападатели: Марио Гомес (Байерн) и Мирослав Клозе (Лацио)