Германия спечели безапелационно титлата на европейското първенство за младежи до 21 години в Швеция. На финала възпитаниците на Хорст Хрубеш разбиха с 4:0 Англия след голове на Гонсало Кастро, Месут Йозил и две попадения на Сандро Вагнер.

Германците създадоха първото голово положение в мача след комбинация между Сами Кедира и халфа на Вердер Месут Йозил, но ударът му бе блокиран. В 23-ата минута обаче бундестимът сътвори прекрасна атака, при която Йозил намери с чудесен пас Гонсало Кастро в наказателното поле на Англия. Излязъл сам срещу врататя Скот Лоуч, заместникът на титуляра Джо Харт, който пропусна финала заради наказание, Кастро прати топката в мрежата с техничен удар - 1:0 за Германия.

До края на първата част Джеймс Милнър и Адам Джонсън опитаха изстрели към противниковата врата, но не намериха целта, а Андреас Бек и Себастиан Бьониш стреляха неточно отдалеч за Германия.

Второто полувреме започна с шокиращ гол във вратата на Англия. Негов автор стана Йозил, но попадението падна най-вече заради нелепата грешка на вратаря Лоуч. Йозил стреля от около 35 метра от фаул, топката се насочи право към стража на англичаните, но той реагира ужасно, като се опита неуспешно да избие топката и тя се оплете в мрежата му.

Футболистите на Стъюърт Пиърс не успяваха да създадат чисти голови положения, но все пак мощен шут на Кейтърмол в 58-ата минута срещна напречната греда. Последва страхотен пробив на Милнър, който центрира по земя и Адам Джонсън се опита да насочи топката във вратата с пета, но Андреас Бек изби на метър пред голлинията. Малко по-късно отново Бек се намеси решително и изчисти от голлинията.

Четвърт час преди края Сандро Вагнер пропусна златен шанс да вкара трети гол за Германия и да сложи точка на спора. Той направи уникален пропуск от 2 метра на празна врата след пас на може би най-добрия в мача Месут Йозил.

В 79-ата минута обаче Вагнер се реваншира за пропуска си, като се разписа за 3:0. Нападателят бе точен с левия крак, след като нахлу отляво в наказателното поле и мушна топката между краката на трагичния Лоуч. Това обаче не бе всичко. В 84-ата минута Вагнер вкара втория си гол в мача за крайното 4:0./БЛИЦ

Германия - Англия 4:0
1:0 Кастро (23), 2:0 Йозил (47), 3:0 Вагнер (79), 4:0 Вагнер (84)


Германия: Нойер, Бек, Бьониш, Хьоведес, Ж. Боатенг, Кедира, Йозил (89-Шмелцер), Вагнер, Джонсън (69-Швааб), Хумелс (83-Аого), Кастро

Англия: Лоуч, Крейни (79-Гарднър), Катърмол, Онуоха (46-Мансиен), Милнър, Нобъл, Джонсън, Муамба (77-Муамба), Уолкът, Ричардс, Гибс

Стадион: "Ню Стейдиъм", Малмьо
Съдия: Бьорн Куперс (Холандия)
Жълти картони:
Бьониш, Вагнер (Германия). /БЛИЦ