ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Европейският гранд Аякс е отборът, в който се очаква трансфер на българския национал Илия Груев-младши от Вердер, информира „Кикер“. Според информацията, 23-годишният халф е харесан от новия спортен директор на нидерландския тим Свен Мислинтат, който доскоро работеше за Щутгарт.

Вчера Груев беше свален от автобуса на Вердер при заминаването ма Кьолн, където тимът от Бремен загуби с 2:3 от местния Виктория в мач от купата на Германия. Преди дни „Билд“ информира, че клубът от „Везерщадион“ е отказал оферта от 4 милиона евро за българския национал. Тогава името на клуба, изпратил предложението, не беше разкрито. Предполага се, че става дума именно за Аякс, който вероятно е направил по-добра оферта.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Според „Кикер“, Аякс търси именно играч с профила на Илия Груев-младши. Причината за това е трансферът на Едсон Алварес в Уест Хям, който е отворил празнина в халфовата линия на гранда от Амстердам. Аякс опитва да намери и защитник с ляв крак, а българският национал успешно може да запълни и такава пробойна в нидерландския тим.

За интерес на Аякс към Груев се заговори още преди година. През това лято имаше информации, че белгийският Ойпен е готов да вземе дефанзивния халф под наем. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!