Германия спечели с 2:0 при визитата си на Северна Ирландия в среща от група C на квалификациите за Евро 2020 и нанесе първа загуба на съперника, сваляйки го от върха във временното класиране.

През първата част съперниците не успяха да реализират някое от положенията си, а малко след почивката Марсел Халстенберг (48) изведе гостите напред в резултата. Домакините вложиха максимални усилия да изравнят, но така и не преодоляха вратаря Мануел Нойер. В добавеното време пък Серж Гнабри (90+2) оформи крайния резултат след асистенция на Кай Хавертц.

В същото време Холандия не срещна никакви затруднения при гостуването си на Естония и победи убедително с 4:0 в Талин. Райън Бабел (17, 47) се разписа на два пъти след асистеции на Дейли Блинд и Мемфис Депай (76), който пък направи разликата класическа след подаване на Матайс де Лихт. В самия край Джорджинийо Вайналдум (87) реализира последния гол след нов голов пас на Депай.

След тези резултати Германия оглави класирането с 12 точки и по-добра голова разлика от Северна Ирландия, като и двата тима имат по пет изиграни срещи. Холандия е на трето място с 9 точки, но и мач по-малко на сметката си. Беларус има 3 точки, а Естония е на дъното в групата без спечелена точка.