Световният шампион Германия ще участва с човек по-малко на Купата на конфедерациите. Турнирът ще се проведе в Русия от 17 юни до 2 юли. Селекционерът Йоахим Льов разкри, че не планира да вика заместник на Лерой Сане, който ще претърпи операция на носа. Така Германия ще участва на турнира в Русия с отбор от 22 играчи.

„Прецених, че всички 22 играчи са напълно готови за Купата на конфедерациите. Тимо Вернер, който имаше стомашни проблеми, от четвъртък се присъединява към отбора и ще бъде в групата за световната квалификация срещу Сан Марино в събота в Нюрнберг“, разкри Льов.

Германия е в Група „В“ на Купата на конфедерациите, където е заедно с Камерун, Чили и Австралия. Първият мач на световните шампиони е срещу „кенгурата“ на 19 юни.

СЪСТАВЪТ НА ГЕРМАНИЯ
Вратари: 1.Кевин Трап (ПСЖ), 12.Бернд Лено (Байер Леверкузен), 22.Марк-Андре тер Щеген (Барселона)

Защитници: 2.Шкодран Мустафи (Арсенал), 3.Йонас Хектор (Кьолн), 4.Матиас Гинтер (Борусия Дортмунд), 5.Марвин Платенхард (Херта), 6.Бенямин Хенрихс (Байер Леверкузен), 16.Антонио Рюдигер (Рома), 17.Никлас Зюле (Хофенхайм), 18.Йошуа Кимих (Байерн),

Халфове и нападатели: 7.Юлиан Дракслер (ПСЖ), 8.Леон Горецка (Шалке 04), 9.Сандро Вагнер (Хофенхайм), 10.Керем Демирбай (Хофенхайм), 11.Тимо Вернер (РазенБалшпорт Лайпциг), 13.Ларс Щиндъл (Борусия Мьонхенгладбах), 14.Емре Джан (Ливърпул), 15.Амин Юнес (Аякс), 20.Юлиан Бранд (Байер Леверкузен), 21.Себастиан Руди (Хофенхайм), 23.Диего Деме (РазенБалшпорт Лайпциг)

ВСИЧКО ЗА КУПАТА НА КОНФЕДЕРАЦИИТЕ